Online telefonkönyv

A keresőben csak azon telefonelőfizetők adatait lehet megtalálni, akik az InterNet-X Magyarország Kft.-től veszik igénybe a telefonszolgáltatást és hozzájárultak az adataik telefonkönyvben történő megjelenítéséhez. Más szolgáltatóhoz tartozó ügyfelek adatait nem tartalmazza a kereső, azokat az országos tudakozóban lehet megtalálni.

Kereső használata:
Az online telefonkönyvben két módon lehet keresni, szám szerint és név szerint.
Szám szerint történő kereséshez először a körzetszámot kell kiválasztani és utána a “Telefonszám” mezőbe kell beírni a keresett telefonszámot. A telefonszám beírásakor a számokat kötőjel és szóközök nélkül kell írni, ahogyan ezt az alábbi példa mutatja, pl: 999222
Névre történő kereséshez előbb a nevet majd a település nevet kell beírni a megfelelő mezőbe. A “Név” mezőbe töredékszó is beírható, amelynek legalább három karaktert kell tartalmaznia. A beírt településnévnek teljes egészében egyeznie kell a keresett település nevével.
A kerés elindításához mindkét esetben a “KERESÉS” gombot kell megnyomni.
Sikeres keresés esetén megjelenik a keresett számhoz tartozó előfizetői adat. Névre történő sikeres keresés esetén pedig megjelenik az összes azonos előfizetői név. A kívánt, vélhetően keresett névre kattintva lehet megjeleníteni a további előfizetői adatokat és a telefonszámot.
Sikertelen keresés esetén hibaüzenet látszik, mely szerint a keresett adat nem található, vagy az előfizetői adatok titkosak. Ez esetben kérjük, pontosítsa a keresést pontosabb adatok vagy több adat beírásával.