Műszaki segítségnyújtás

Kábel TV BEÁLLÍTÁSOK

Analóg rendszerű készülék behangolása a mindenkor érvényes csatornakiosztás szerint a megadott vivőfrekvenciákkal lehetséges. A csatornakeresés jellemzően 5-10 percet vesz igénybe.

Digitális vételre alkalmas készülékek esetén nem javasoljuk az analóg adók behangolását, mivel minden analóg adó digitálisan is fogható, sőt a csatornák nagy része már csak digitálisan fogható.

Digitális vétel esetén a legtöbb készülék néhány főbb paraméter beállítása után az adók hangolása automatikusan néhány másodperc alatt lezajlik.

A DVB-C digitális kábeltévé szolgáltatásunk paraméterei:

  • Symbol rate: 6900
  • Moduláció: 256 QAM
  • Kezdőfrekvencia: 111 MHz
  • Végfrekvencia: 458 MHz
  • Hálózati azonosító: 1028

Némely készülék esetén a kezdőfrekvencia helyett a leggyorsabb hangolás érdekében érdemes a 370 MHz-t választani.

Bizonyos készülékek az alsóbb frekvenciákon üzemelő csatornákat automatikusan hangolják be, ilyen esetben ezen multiplexeket lehetőség van kézzel hozzáadni a vivőfrekvenciák megadásával amelyek a következőek: 111 MHz 119 MHz, 127 MHz és 135 MHz.

Mini TV csomag esetén a kezdőfrekvencia 111 MHz végfrekvencia: 135 MHz.

Behangolási segédletek:

LEVELEZÉSI BEÁLLÍTÁSOK

Bejövő üzenetek kiszolgálója: pop3.internetx.hu
Kimenő üzenetek kiszolgálója (SMTP): smtp.internetx.hu
Felhasználónév: A kapott e‐mail cím (@internetx.hu végződéssel)
Jelszó: A kapott e‐mail cím jelszava

PPPOE BEÁLLÍTÁSOK

Szolgáltatásainkhoz 1 db dinamikus kiosztású publikus IPv4 cím tartozik, üzleti előfizetői csomaghoz opcionálisan fix publikus IP cím is rendelhető. Az csatlakozás PPPoE protokoll segítségével történik, a publikus IP címet a PPPoE kapcsolatot létesítő eszköz kapja meg minden esetben.

FTTB hálózat esetén az Internet kapcsolat felépítése kizárólag PPPoE protokollt támogató router vagy felhasználói számítógéppel lehetséges.

FTTH vagy AirNet hálózat esetén ezen felül lehetőség van router funkcióval felszerelt előfizetői végberendezést igényelni. Ebben az esetben a szerződésben rögzített PPPoE felhasználónév és jelszó a felcsatlakozáshoz a berendezésben kerül beállításra, a publikus IP címet az előfizetőnél lévő végberendezés kapja meg, mely az előfizető felé automatikusan IP címeket oszt ki, a kiosztott IP címek esetén NAT (Network Address Translation) mellett valósul meg a szolgáltatás.

Előfizetői berendezés üzemmódját (router vagy bridge) később is lehetséges módosítani, ezen irányú kérését ügyfélszolgálatunk felé kérjük jelezni.