Közműegyeztetés

A 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendelet az egységes elektronikus közműnyilvántartásról kimondja, hogy 2017. július 1-től közműegyeztetés lefolytatása kizárólag az e-közmű rendszeren keresztül történhet. (https://www.e-epites.hu/e-kozmu)

A fenti dátumtól kezdődően a közműegyeztetési folyamatot és a Közműegyeztetési nyilatkozat kiadását csak a megjelölt felületen keresztül áll módunkba lefolytatni.

Tájékoztatjuk, hogy az InterNet-X Magyarország Kft. a fenti törvényi előírásoknak megfelelően nyomvonal adatait és az érintett települések listáját naprakészen szolgáltatja az e-közmű felé, mind a tájékoztató felületre, mind a tervezés támogatás felületére.

Ennek megfelelően amennyiben az e-közműbe való benyújtás során kijelölt tervezési területen nem található társaságunk hálózatához tartozó rajzi elem, úgy társaságunk automatikusan nem kerül megszólításra sem az egyeztetés során. Ebben az esetben ezen túlmenően társaságunkkal további egyeztetés nem szükséges.

Amennyiben társaságunk hálózatába tartozó rajzi elem található a lehatárolt területen belül, úgy társaságunk automatikusan megszólításra kerül. Ebben az esetben a rendeletben szabott határidőknek eleget téve az egyeztetési folyamat az e-közmű rendszerben kerül lefolytatásra. Közműegyeztetőink megvizsgálják, hogy a tervezett létesítmény érinti-e társaságunk hálózatát, érintettség esetén milyen elvárásoknak kell eleget tennie a Létesítőnek cégünk hálózatának védelme érdekében. Ezek betartása mellett, a terv szerinti kivitelezéshez megadjuk a közműegyeztetési nyilatkozatunkat.

Közműegyeztetésre minden esetben a következőket kérjük benyújtani:

  • Tervdokumentáció műszaki leírása
  • Tervező jogosultságának igazolása
  • Lehetőség szerint a gyorsabb és pontosabb ügyintézés érdekében az anyagokat dwg, dxf EOV helyes rendszerben kérjük benyújtani.

Érintettség esetében amennyiben a benyújtott tervek hálózatunkat nem illetve hiányosan tartalmazzák hiánypótlásra szólítjuk fel a kérelmezőt minden esetben. Hálózatunkat maradéktalanul kérjük ábrázolni a benyújtott terveken az alábbi jellemzőkkel:

  • Ta_INT-X – InterNet-X Magyarország Kft. alépítmény
  • Tl_ INT-X – InterNet-X Magyarország Kft. légkábel

Kapcsolat

Amennyiben a Közműegyeztetési nyilatkozat kiadásához az e-közmű felületen túli adategyeztetésre van szükség, úgy kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a megadott e-mail címre küldött adategyeztetési kérelmükhöz csatolják az érintett területről egy poligonnal körülhatárolt EOV helyes térképet (lehetőleg dwg/dxf formátumban).

Amennyiben a kivitelezés érinti az InterNet-X Magyarország Kft. hálózatát és a közműegyeztetés szakfelügyeletet ír elő, a szakfelügyelet megrendelése kötelező, ellenkező esetben az InterNet-X Magyarország Kft. a műszaki átadáshoz nem járul hozzá.

Kérjük, hogy a kivitelezés megkezdése előtt minimum 8 nappal írásban értesítse az InterNet-X Magyarország Kft.-t a munkakezdés helyének, időpontjának és a felelős építésvezetőnek megjelölésével.

Email: kozmu@internet-x.hu

Személyesen: időpont egyeztetés után központi irodánkban

Időpont egyeztetés a +36 66 333 336 telefonszámon lehetséges.

Adatszolgáltatás elektronikusan díjmentes, papíralapon megkezdett A3-as szelvényenként 6000 Ft.

Szakfelügyelet

Szakfelügyelet megrendelése

Szakfelügyelet díja:

12 900 Ft/óra, továbbá kiszállási díj: 9 500 Ft (Békéscsabai telephelytől számítva 10 km-en belül, felette 500 Ft/km).

Minden esetben megkezdett munkaórát számlázunk. A feltüntetett árak nettó árak, nem tartalmazzák a hatályos ÁFA összegét.